tumblr_mnh0uemhCk1st5lhmo1_1280-950x636.jpg

Værdigrundlag

Vi vil gøre vores bedste

Det er vigtigt for os at skabe de bedste rammer for de unge på Ungdomspensionen. Derfor er disse værdier det centrale i vores arbejde med dem:

Vi er respektfulde

Vi møder de unge som et unikt individ, værner om det fortrolige rum og taler pænt til hinanden.

Vi er nysgerrige

Vi vil kende de unges fortælling og hvem de er, derfor efterstræber vi et helhedsorienteret syn.

Vi tror på udvikling

Vi arbejder med udvikling i de unges tempo, og ser potentialet i selv de mindste fremskridt, som de måske ikke selv har øje for.

Vi rækker hånden frem

Vi tager ansvar for relationen og støtter op om de unge og deres behov.

Vi er fredelige

Vi ønsker en tryg hverdag for alle.

Vi arbejder sammen

Vi hjælpes ad med at skabe gennemsigtighed så de unge møder den samme omsorg, støtte og mulighed for udvikling i dagligdagen, uanset hvilken personale de møder.

Ungdomspensionens værdier anno 2023

Pædagogik

Det pædagogiske arbejde på Ungdomspensionen Jens Jessens Vej tager afsæt i en tydelig og let aflæselig struktur, som er kendetegnet ved fokus på forudsigelighed, genkendelighed, synlige rammer og regler samt sammenhæng og kontinuitet i det pædagogiske arbejde. De konkrete pædagogiske tilgange vi følger her er mentalisering, anerkendelse og det personlige narrativ.

Samtidig forstår vi det som vores fornemste opgave altid at se det særlige og unikke i hver enkelt ung for så efterfølgende at anlægge den pædagogiske tilgang og individorienterede linje i henhold til denne præmis. Ud over den primære omsorgsopgave har vi således altid fokus på aspekter som social læring samt forandrings- og udviklingspotentialer med udgangspunkt i hver enkelt unges kompetencer, ressourcer og særlige situation.

Vi bestræber os på altid at anlægge et ressourcesyn i arbejdet med den unge, ligesom det er vores forståelse, at denne altid har krav på at blive mødt med respekt, interesse og autenticitet af relevante voksne, som tager ansvar for relationen (og relationsdannelsen) og i kraft af høj faglighed, professionalisme og personlig integritet og stabilitet både formår at vejlede og sætte grænser for den unge og ad den vej hjælper og støtter denne i en positiv udvikling.

I forhold til familiesamarbejdet forstår vi afdækning og styrkelse af vilje og evne til at skabe forandring som forudsætning for et godt resultat. Det er ligeledes vores forståelse, at alle implicerede omkring den unge, herunder som en selvfølge også både familien og os som professionelle i kraft af vores kendskab til problemet er medansvarlige for dets (op)løsning.

Med vores udviklings- og forandringsperspektiv, ser vi ikke de unges og deres familiers problemer som statiske og vi er løbende i dialog med den unge med henblik justering og målretning af indsatsen. Dette i et tæt samarbejde med de respektive sagsbehandlere så handleplanen løbende revideres og justeres. Dette skaber grobund for succes og styrkelse af det personlige narrativ, når målene opleves at være overskuelige for den unge og der hvor den unge må være i sin udvikling.