Studerende

tumblr_mnh17lfd9R1st5lhmo1_1280-950x633 (1).jpg

Ungdomspensionen

Ungdomspensionen (UP) er Frederiksberg kommunes tilbud til unge mellem 14-23 som anbringes udenfor hjemmet. Vi har op til 11 pladser. Anbringelsen sker i nærmiljøet med henblik på at fastholde kontakt til familie, øvrige netværk, skole, aktiviteter m.m.

Udover Frederiksberg samarbejder vi også med andre kommuner, og har derfor også unge som ikke er anbragt i nærmiljøet.

UP har pædagogisk personale døgnet rundt.


Kriterier for at være studerende

Grundet alder på brugergruppen, anbefaler vi som udgangspunkt den studerende at være min. 25 år.

Du skal kunne arbejde aften- og døgnvagter da det primært er i disse tidsrum at de unge er på UP, formiddagen bruges til administrativt arbejde og møder, som du vil få indblik i på dine døgnvagter.


Arbejdstider

En lønnet praktikperiode skal indeholde 780 timer. Dit skema vil være et 4 ugers rul og vil blive udregnet med afspadseringstimer for arbejde i tidsrummet 17-06, samt arbejde udover den 10. time. Ligeledes hvis dine vagter falder på en helligdag. Dit skema vil være udarbejdet minimum 4 uger før opstart på praktikken.

Vi har som udgangspunkt 3 vagttyper:

En aftenvagt fra 14.30 – 23.00

E[MSM1] n døgnvagt fra 10.30 – 11.00[MSM2]  dagen efter. Du vil i din praktikperiode have to døgnvagter sammen med din vejleder.

Personalemøde hver onsdag og din vagt vil her enten være 9.00-15.00 eller 11.00-23.00. 

Du vil blive tildelt vagter alle ugens dage, undtaget søndag. Du skal påregne arbejde hver 2. fredag og hver 4. lørdag.

Du kan kontakte os inden du overvejer en kommende praktikperiode og evt. se et skema som det kunne se ud for dig.

Vi er naturligvis fleksible og hjælpsomme i det omfang det lader sig gøre at tilpasse dine behov, men igen det er en døgninstitution med de behov der er for dækning i perioden.


Studiemiljø

Der vil være planlagt vejledning hver anden uge.

Der vil 1 gang om måneden være fællesvejledning med begge studerende og de tilhørende vejledere. Dette rum skaber mulighed for sparring på tværs af jeres praktik. Vejlederne vil ligeledes præsentere og gennemgå en tekst, som alle har læst på forhånd. Dette for at præsentere noget litteratur de studerende nødvendigvis ikke møder på Københavns professionshøjskole og som er relevant for dette praktiksted og dens pædagogik. [MSM1] 

Der er oftest 2 studerende på UP ad gangen og der er afsat en time til udveksling og sparring mellem de studerende hver onsdag fra 14.00-15.00. Denne tid er brugbar da de studerende ikke normalt har vagter sammen. Du vil også modtage sparring fra din praktikvejleder samt det pædagogiske personale du møder i den tid du er studerende på ungdomspensionen.

Som studerende deltager du i møder på lige fod med det øvrige personale. Vi forventer således at kunne få del i den viden og de refleksioner som du gør dig gennem praktikperioden, som en del af din uddannelse på Københavns Professionshøjskole.


kugler-980x360.jpg

Målgruppe

Børn og unge 14-23 år er anbragt udenfor hjemmet. Nogle børn og unge kommer fra andre af kommunens tilbud før indskrivningen på UP og har været i kommunes regi gennem flere år.

Ligeledes modtager vi unge fra andre kommuner i samarbejde med Frederiksberg kommune.

Ungdomspensionen varetager en akut plads for Frederiksberg kommune, hvilket betyder at vi med få timers varsel kan modtage en ung der har behov for anbringelse. Ofte er det en situation der løses med et kort ophold, men der er ligeledes unge der forbliver indskrevet på institutionen efterfølgende.


Tværprofessionelt Samarbejde

Primær samarbejdspartner er Frederiksberg Kommunes Familieafdeling.

I din praktik vil du kunne møde socialrådgivere, politi, læge, lærer tandlæger, psykolog, misbrugskonsulenter og F86 ungecenter m.m.


Pædagogik

Det pædagogiske arbejde på Ungdomspensionen Jens Jessens Vej tager afsæt i en tydelig og let aflæselig struktur, som er kendetegnet ved fokus på forudsigelighed, genkendelighed, synlige rammer og regler samt sammenhæng og kontinuitet i det pædagogiske arbejde. De konkrete pædagogiske tilgange vi følger her er mentalisering, anerkendelse og det personlige narrativ.

Samtidig forstår vi det som vores fornemste opgave altid at se det særlige og unikke i hver enkelt ung for så efterfølgende at anlægge den pædagogiske tilgang og individorienterede linje i henhold til denne præmis. Ud over den primære omsorgsopgave har vi således altid fokus på aspekter som social læring samt forandrings- og udviklingspotentialer med udgangspunkt i hver enkelt unges kompetencer, ressourcer og særlige situation.

Vi bestræber os på altid at anlægge et ressourcesyn i arbejdet med den unge, ligesom det er vores forståelse, at denne altid har krav på at blive mødt med respekt, interesse og autenticitet af relevante voksne, som tager ansvar for relationen (og relationsdannelsen) og i kraft af høj faglighed, professionalisme og personlig integritet og stabilitet både formår at vejlede og sætte grænser for den unge og ad den vej hjælper og støtter denne i en positiv udvikling.

I forhold til familiesamarbejdet forstår vi afdækning og styrkelse af vilje og evne til at skabe forandring som forudsætning for et godt resultat. Det er ligeledes vores forståelse, at alle implicerede omkring den unge, herunder som en selvfølge også både familien og os som professionelle i kraft af vores kendskab til problemet er medansvarlige for dets (op)løsning.

Med vores udviklings- og forandringsperspektiv, ser vi ikke de unges og deres familiers problemer som statiske og vi er løbende i dialog med den unge med henblik justering og målretning af indsatsen. Dette i et tæt samarbejde med de respektive sagsbehandlere så handleplanen løbende revideres og justeres. Dette skaber grobund for succes og styrkelse af det personlige narrativ, når målene opleves at være overskuelige for den unge og der hvor den unge må være i sin udvikling.


Lovgivning

I henhold til driftsoverenskomsten og §67 i Lov om social service stiller Ungdomspensionen Jens Jessens Vej 12 døgnpladser til rådighed for unge i alderen 14-18 år. Herudover er der til institutionen knyttet 5 hybelpladser, som stilles til rådighed for unge i alderen 16-23 år.

Lov om social service § 67
Døgninstitutioner for børn og unge med sociale og adfærdsmæssige
problemer, servicelovens § 67, stk. 1 434. Døgninstitutioner efter servicelovens § 67, stk. 1, har som deres primære målgruppe børn og unge, som på grund af sociale eller adfærdsmæssige problemer har behov for at blive anbragt uden for hjemmet.

I arbejdet med de unges sager vil du  møde § 50 og handleplaner udarbejdet af sagsbehandler.


study

Praktikstedsbeskrivelse & uddannelsesplan

Læs vores praktikstedsbeskrivelse. Opdateret oktober 2022

Praktikstedsbeskrivelse oktober 2022

På Ungdomspensionen har vi udarbejdet vores egen uddannelsesplan, der går mere i dybden med de forskellige aspekter af praktikken. Den er en grundigere instruktion til det at være studerende på Ungdomspensionen.

Uddannelsesplan for Ungdomspensionen


Virksomhedsplan 2022

UP er en selvejende institution med driftsoverenskomst med Frederiksberg Kommune.

For dig som studerende er det en god ide at du orienterer dig i virksomhedsplanen. Den giver dig et indblik i UP som organisation, men også i det daglige pædagogiske arbejde med disse sårbare og udsatte unge.

Virksomhedsplan 2022


Forventninger til den studerende

  • At du i din tilgang er engageret, åben og  nysgerrig  på den pædagogiske praksis.

  • At du er deltagende på personalemøder og de læringsfora der er på stedet.

  • At du har en opmærksomhed på at bevare en professionel relation til de unge i arbejdet og forholder dig refleksivt til egen og andres praksis.

  • At du er mødestabil og deltagende.


Hvis du har yderligere spørgsmål kan du skrive til:

Morten Strand-Holm Manniche

Praktikvejleder

Skriv e-mail til Morten

Bo Gotskalk Jensen

Praktikvejleder

Skriv e-mail til Bo